søndag 20. mai 2012

Norwegian Woods - ny bok og min hagedag.

 Jeg er mo i knærne og litt sånn lamm i hele kroppen. I dag har det vært hagedag for alle krefter. Deilig å være sliten og glede seg over å ha fått gjort så mye. Og når jeg har tillatt meg en pause har jeg kost meg med en ny bok. Norwegian Woods som du kan lese mer av her. Bladet som ligger der var også vidunderlig inspirerende.
 Jeg har så mange drømmer og planer for hagen og det er så uendelig langt fram. Vi har laget oss flotte terasseplattinger som vi er veldig fornøyde med. Men ellers er det stort sett bare plen + halve hagen som skal fylles ut. Det skjer ikke før i august. Men vi har utsatt det i to år, så jeg er veldig glad for at det skal skje i år. Ellers har jeg det mest travelt med å få på plass vegger. Hagen min mangler vegger og jeg liker ikke at det er totalt innsyn fra alle kanter. Det er bare en blindvei som går forbi og ikke så vedig plagsomt. Men utsynet er vel det som plager meg mest. Naboens biler og nå etter at Asker kommune har pålagt oss sortering av søppla så står det jo 3 sorte søppedunker i alles innkjørsler. Og her finnes ikke en enste hekkplante hos noen (borsett fra de få hos meg som jeg platet i fjor) og da blir de søppedunkene veldig synlige. Derofog har vi altså begynnt å plante hekkplanter. En slik og en slik og noen av den sorte og noen av den. Ikke for det at jeg ikke klarer å bestemme meg for hvilken hekk, eller jo litt derfor også. Men jeg vil ikke ha en nesten 50m lang vegg som er bare helt lik. Så derfor planter jeg litt av hvert. Dere ser noen av plnatene øverst og bakerst på neste bilde. Det blir ikke ordentlig vegg før om noen år da:))
 På 17. mai vant vi en Hortensia på skolens lotteri. Så fantastisk. Den og mange andre planter er kommet i krukker og kar. Et nytt bedd er spadd opp og jeg har fått flyttet rosen som sto der det skal fylles igjen. Jippi.
 Inne har jeg mange babystauder som venter på å bli plantet ut. Noen i det nye beddet. Det gleder jeg meg til å gjøre en av de første dagene.
 Til slutt noen bilder fra boken. Her ser dere Ingvild Flesland som står bak boken, jobbe med vekstene sine. Vi har barn på samme skole (Steinerskolen i Asker) og jeg kjenner godt Ingvild, så jeg visste dette var en bra bok. For jeg vet jo at hun er flink. Hun er fast skribent i KK og har laget mange flotte interiørreprtasjer i mange magasiner. Men boken imponerer virkelig. Vi får vite hvordan familien lever i huset sitt langt inne i skogen. Og alt de har bygget opp der er bare helt fantastisk. Det er en reise inn i en spennende livsstil. Og ikke en bok om hvordan du dyrker roser og holder plenen fri for mose. Boken inspirerer til å dyrke grønnsakene dine selv og skape noe vakkert, noe som nærer sjelen. Jeg selger ikke boken i min butikk, men du finner den i alle bokhadlere også i bokhandlere på nettet.
Roser, roser og roser. Måtte bare ta med dette bildet. Tenk å blande inn en løvetann i frø da. Den er jo flott denne hvite luftige ballen. Jeg har forresten bestillt en stor ladning nye roser hos Heslebeg Gartneri. Nå gjelder bare å finne ut hvor de skal plantes. Og akkurat det er jo halve gleden.

1 kommentar:

  1. Visst får hela kroppens muskler lida av trädgårdsfrossa! Man kan bara inte låta bli att slita in i det sista när man ändå har kommit i gång och nästa morgon känner man på sig att man kanske har jobbat allt för mycket...

    Ha en fin vecka!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvarSlett