mandag 27. oktober 2014

FoccaciaNoen ganger bare må jeg bake selv. Hjemmebakt smaker rett og slett så mye bedre. Også er det blitt mer og mer viktig for meg å vite hva jeg egentlig spiser. Og ikke minst hva jeg egentlig serverer mine barn.

Foccacia er enkelt å få til, så det er bare å sette igang.
Du trenger:
Deig:
6 dl vann
25 g gjær
2 ts salt
1 ss sukker
300 g durumhvete
500 g hvetemel

kvast frisk rosmarin
1 ts flaksalt
4 fedd hvitløk
6 ss olivenolje

Bland alle de tørre ingrediensene med gjær utrørt i litt av vannet, lunkent. Og resten av vannet som også skal være lunkent (fingervarmt). Elt deigen til den slipper bollen og sett til heving i ca 30 min.

Bland urteolje av rosmarin, presset hvitløk, flaksalt og olivenolje i en morter. 

Kjevle ut deigen og ha den i en langpanne. Fordel urteoljen utover deigen. Og stikk mange små hull i deigen med f.eks fingrene. Jeg syns det er morsomt å bruke farmors gamle kremmerhusform til den jobben. 

La heve i ca 30 min til.

Stekes på 200 g i 15-20 min.Du kan såklart variere urter og fyll. Oliven, soltørka tomater er f.eks også nydelig å ha på. 

Lykke til😊3 kommentarer:

 1. Hmmm, dette så veldig deilig ut. Er så enig med deg med hensyn til fokus på hva vi stapper i oss og barna. Nå er jeg heldig som har barn som også liker å lage mat og bake. Kanskje fordi de har fått lov til å slippe til på kjøkkenet fra de var små :-) Baksiden er at jeg selvfølgelig aldri har et ryddig kjøkken, men den ryddingen og vaskingen tar jeg gladelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har en tenåringsjente som elsker å bake og lager kaos på kjøkkenet jeg også. Men det er som du sier viktigere med bakeglede en ryddig kjøkken😊

   Slett
 2. Nice blog and article, thanks for sharing. However want to statement on few common issues, The website taste is great, the articles is in point of fact excellent. Vimax

  SvarSlett