fredag 24. mai 2013

Hva skjer med Wallas Verden


Som mange allerede vet, så har jeg bestemt meg for å legge ned butikken i Asker.
Jeg merker at jeg må komme med en forklaring. Her en dagen fikk jeg nemlig høre at noen gikk rundt og sa at Wallas Verden er gått konkurs. Det er sikkert fort gjort og tro det, når en ser et skilt med opphørssalg på. Men det er altså ikke tilfelle i det hele tatt. Vi er ikke konkurs. Her er ingen dramatikk, ingen tragedie og ingen som har det vanskelig nå. Her er bare ei som gleder seg til å begynne i ny jobb. Få litt mindre å gjøre og ikke minst mye bedre betalt. Å vite at det blir lønning hver mnd. Og kunne ta ferie uten å måtte betale i dyre dommer på ansatte som skal gjøre min jobb, i tillegg til feriebiletten. Det å kunne gå hjem fra jobb å vite at noen andre jobber videre med prosjektet og ting blir gjort selv om jeg har fri. Det å være flere på samme lag osv. Slippe å gå rundt og være liv redd for å bli syk, for det har en rett og slett ikke råd eller mulighet til. Eller at barna skal bli syke. Det blir de jo, og det er ikke morsomt at syke barn må være hjemme aleine. Nei. En må være flere som jobber isammen. Og det var jo det jeg ønsket for Wallas Verden også. Men det skjønte jeg fort. Her var ikke rom for ansatte med relevant utannelse og interesse, i full stilling. Det koster jo helt vilt. Og når det nesten ikke var lønning til meg selv her, så sier det seg selv. Da må en gjøre alt selv. Å drive både nettbutikk og butikk aleine tar på. Spesielt når en ikke er 25 lengre. Jeg har rett og seltt ikke helse til å stå og rusle og gå rundt i butikklokalene mange timer hver dag. Og når det hverker fra hoften og helt ned i fotbladet begynner jeg å blir alvorlig redd for helsen. Jeg kan se meg selv med rulator i en alder av 60. Skrekk og gru. Nei da er det på tide å finne på noe annet. Og ikke minst få tiden tilbae. Tid til å trene litt igjen, slik at kanskje kroppen tåler noen år til uten onter, og prøve å legge til rette for en god alderdom. Høres sikket ut som en pensjonist nå. Men tiden går fort og jeg har tross alt rukket å blir 48år.
Jeg kunne sikkert drevet butikken videre. Menge tror beliggenheten har vært et problem. Men det er ikke avgjørende. Her har vært mye folk i butikken hele tiden. Rolige dager har alle butkker. Bedre beliggenhet har enda dyrere driftskostnader så jeg tror ikke på at det hadde vært noen forskjell. Og som sagt så har her vært mye folk og mange faste kunder som jeg har sett utrolg pris på. Noen er blitt varige bekjenskaper og det har vært veldig mange gode stunder. Alle kunder utrolig hygglige. En annen ting jeg tror på, er at det muligens er litt vel mange aktører i markedet. Både store og små og over alt, også på nettet. Også nå da, når vi mrkedet er så rolig, eller lavt. Nedgangskonjuktur med andre ord. Og da kan en bite seg fast og vente på bedre tider, eller finne på noe annet;)
Når alt dette er sagt så må jeg jo også si at vi har begynt opphørssalget både i nettbutikken og i butikken i Asker. Jeg kommer mulighens til å fortsette med nettbutikken men er veldig usikker. Jeg Skal begynne i ny jobb. Jeg skal være webansvarlig i et nyetablert selskap og regner med at det blir ganske mye å gjøre der. Og da spørs det om det er en interiørnettbutikk jeg har lyst å bruke fritiden min på. Er også redd for at jeg ikke får tid nok til å utvikle den som den bør gjøres, for at det skal være noen vits i. Så, i utgangspunktet så er den egentlig til salgs. Og da må en ikke tenkte på utseende og selve designet. Det kan enkelt forandres til akkurat det en ønsker. Syns den nye løsningen til  Mosoft som hoster siden er veldig fin. Dette kan jeg fortelle mer om, så bare ta kontakt. Det er først og fremst enkel administrasjon, et stort kunderegister, over 6000 følgere på facebook og opparbeidet annerkjennelse som betyr noe, og det er der verdiene ligger. Men uansett så snakker vi ikke mye penger. 

Så lurer du kansje på hvor lenge vi har igjen av åpningtiden i butikken. Vi har kontrakt ut neste mnd. Så vi har jo tenkt at st.hans er maks tid. Da har vi en uke igjen å rydde ut. Men nå ser det ut som butikken tømmes ganske bra her. Så jeg står nå her og lurer på om jeg har nok varer så lenge. Vi får ta det lit som det kommer.

Tror forresten at jeg kommer til å fortsette med bloggen. Da med litt annet innhold. Ikke så mye fokus på salg. Men mer som bare inspirasjon fra hjem og hage. Det samme gjelder Wallas Verden på Instagram. Jeg syns jo fortsatt det er gøy med interiør. Mest gøy har det altid vært med gamle ting så det kommer nok til handle mest om det. Også hage da. Nå skal jeg bruke mye mer tid i hagen igjen.
Så jeg gleder meg:)


13 kommentarer:

 1. Det blir helt sikkert bra Ragnhild. Ønsker deg all lykke til! Spennede med ny jobb da. :)

  Sommerklem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anine. Det blir litt spennende. Men det dreier seg om dagligvare da. Ikke så veldig spennende. Men det skal bli herlig på så mangen måter, alikevel.
   Klem:)

   Slett
 2. Hei Ragnhild. Først og fremst vil jeg si at jeg forstår deg godt. Jeg sliter med kroppen selv etter mange års altfor hard jobbing - så jeg tror du tar det riktige valget. For det andre vil jeg si at jeg er veldig glad for at du fortsetter med bloggen - så kan vi holde kontakten. Det blir nesten som å gå noen år tilbake i tid dette, den gang vi hadde koselige bloggtreff og hadde tid! Lykke til med salget og ikke minst i ny jobb. Kos deg med sommeren og hagen.

  SvarSlett
 3. Hei på deg Ragnhild!
  Dette høres ut som det riktige valget for deg å gjøre. Å drive butikk alene byr som du sier på mange utfordringer, og det er helt klart slitsomt. Å bli arbeidstaker og ikke arbiedsgiver kommer til gjøre deg godt! Den nye jobben din høres jo også utrolig spennende ut, så dette blir bra :)

  Masse lykke til - og bloggen din vil jeg jo helt klart fortsette å følge :)

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 4. så fint at du har muligheten til o velge! o at valget følet helt rett c",)
  interiørnettbutikk til salgs, dette syns jeg høres spennende ut. Jeg blir arb.ledig i høst o har seriøst vudert dette siden vi bor på en meget avsides plass m lite eller ingen jobb.

  Masse lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å drive nettbutikk på en asidliggende plass har mange fordeler både for deg og butikken. Ta kontakt på post@wallas-verden.no om du er intresert.

   Slett
  2. Å drive nettbutikk på en asidliggende plass har mange fordeler både for deg og butikken. Ta kontakt på post@wallas-verden.no om du er intresert.

   Slett
 5. Håper du vil fortsette å blogge, du har en fin og inspirerende blogg!! Ha en fin sommerdag!! KLEM

  SvarSlett
  Svar
  1. Å tusen takk Mia. Så hyggelig sagt. Det har forresten du også;)
   Ja kanskje det blir en større glede ved å blogge igjen nå, når alt stresset er borte og tiden kommer tilbake. Så jeg tror nok jeg beholder bloggen.
   Klem:)

   Slett
 6. Hei Ragnhild, Lykke til i ny jobb og takk for alt du har gledet oss med....gleder meg til å høre mer fra deg i din nye jobb...forandringer gjør godt for kropp og sjel. Stor sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 7. Hei Ragnhild, først må jeg si at det er veldig trist å lese, men jeg forstår deg også så vel og ditt valg ;)Din nye jobb høres veldig spennende ut og jeg ønsker deg masse masse lykke til!! PS, håper vi ses plutselig og at du fortsetter å blogge!! ;) Varme sommerklemmer, Anki

  SvarSlett
 8. Hei igjen! Mail kommer i løpet av noen dager, klem Anna

  SvarSlett
 9. Hei igjen! Mail kommer i løpet av noen dager, klem Anna

  SvarSlett