tirsdag 11. desember 2012

Dager med innhold jeg kunne klart meg uten...


Det er noen dager som ikke alt glir like lett som andre. Dager jeg ønsker jeg bare var en helt vanlig ansatt. I et stort upersonlig firma der alt gikks om det skulle selv om jeg hadde en dårlig dag Det er spesielt når en våkner med halsbetennelse og 40 i feber og vet at en bare må gå på jobb dager. Jeg har ikke noen som kan jobbe i butikken på dagtid. Mine ansatte er skolejenter. Jeg kunne sikkert funnet en som kunne jobbet dagtid også. Men jeg er ikke syk ofte noek til det. Nå var det to år siden. Dessuten så koster det penger. Skal butikken gå rundt så må jeg jobbe selv. Sykepenger utbetales ikke til selvstendig næringsdrivende før etter 17 dager, og da er jeg enten friks igjen eller konkurs. Så det ble en uke med jobb, feber og hostekuler. Det går det som må gå, tenker jeg, og var på fredag sånn ca, veldig glad for at jeg begynnte å fli frisk.
Så:
På lørdag kom enda en dag med innhold jeg kunne godt klart meg uten. Det startet lenge før jeg hadde tenkt å stå opp. Jeg vårkner av at min mann, som er en morgenful og alltid oppe før meg, snakket velig bestemmt i tlf. Så går soveromsdøren opp og beskjeden er: Du må stå opp. Det har vært innbrudd i butikken og jeg drar ned dit nå. Poltiet er der og venter, du får komme så snart du kan. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan jeg hadde det da. Jeg blir sjeden vippet av pinnen og klarer stort sett å holde roen. Men nå ble jeg kvalm.....og med hamrende hjerte kom jeg meg til butikken.  Heldigvis var det ikke så ille. De hadde knust inngangsdøren så den var pulverisert og det var glassbiter i bøttevis over alt. Bak disken lå en murstein og skuffen med vekslepenger var borte. Bare småpenger. De hadde bare løpt inn, hentet pengeskuffen, og løpt ut. Nå er jeg kommet over sjokket og veldig glad for at ikke hele butikken var rasert og alle varene var borte. Pc, kassapparat og alt virket som det skulle. Takk og pris for det. Nå må jeg flire hver gang jeg slår varer inn i kassen og står der og venter på at pengeskuffens kal sprette ut som den pleier. Ånei, den er jo ikke der:)) Uasett så blir det mye ekstra arbeid, som jeg egenlit ikke har tid til nå.
Ting ordner seg. I morra kommer ny pengeskuff og vi kan flytte kronestykkene over fra det provisoriske pengeskrinet fra Clas Olsson. På torsdag eller mandag kommer glassmester med ny dør. Og politiet har fotalt meg at to gutter på 16 og 21år, som ikke var lokale, og som gjorde 6 innbrudd/innbruddsforsøk i Asker og mange i Sandvika natt til lørdag, er nå tatt. Så nå skal jeg ikke tenke mer på dette.Nå skal jeg jo bare tenke på jul og julegleder. Pakke alle ordrene (det har jeg gjort hver dag, lørdag, søndag og i dag. Ny rekord i dag forresten:) og finne ut hva i alle dager jeg skal kjøpe til mann og barn til jul. Også, så fantstisk deilig å være frisk.

6 kommentarer:

 1. Usch så tråkigt att insjukna just då det är mest bråttom men fint att du har blivit frisk igen. Att vara en sjuk företagare är ingen dans på rosor...

  Hoppas att du har en trevlig adventstid!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlett
 2. Først: masse god bedring<3

  Det var en koselig pyntet butikk når vi kom innom på lørdag, men såg at døra var knust.. Blir oppgitt av sånn garp:(

  Klem fra Charlotte

  SvarSlett
 3. Så mærkeligt egentlig men een ulykke kommer sjældent alene, er det ikke sådan man siger? men der er altid lyspunkter og dem er du god til at fokusere på, og så går alting jo alligevel!
  God bedring!

  Klem Helle

  SvarSlett
 4. Ja - slikt kan man klare seg foruten! Heldigvis at du ikke fikk mye ødelagt da! Lykke til videre med julesalget!

  SvarSlett
 5. Huff,dette var bare trist.....men godt var det iallefall,at ikke mere ble ødelagt,og stjælt !! Makan til drittunger !!! Tenk så mye ekstraarbeid du fikk,bare på grunn av disse to......nå,midt i julestria !! Enda godt du er blitt frisk,for man kan jo gå i kjelleren av mindre ! Du får prøve å svitsje over på jul,og god mat,familie og venner,så får du det hele litt på avstand.....sånn litt etter litt.... :) Men klart det sitter i. Jeg ønsker iallefall deg og dine,en gledelig jul,- og et godt nyttår !!! Varme juleklemmer fra meg.

  SvarSlett
 6. Ha en fin fortsättning på julhelgen!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlett