torsdag 11. oktober 2012

Ungarn

 
 
 
Byder på et bilde av meg selv i dag. Det er tatt utenfor et kloster i Gyor. Jeg har jo vært i Ungarn. En helt fantastisk tur. Og vi har besøkt Budapest, Wien og Bratislava. Har vært i 3 land. Og opplevd utrolig mye.
 
 

Jeg skulle vist mye finere bilder, vi har jo fått sett så mye fint. Men jeg lider av en slags allergi mot store tunge vesker. De skal ikke veie mye før jeg blir helt uvell av å bære de på min skulder. Dermed så kan jeg ikke ha med meg mer enn min lille sorte som kun inneholder penger, kort og iphone. (er allergisk mot ryggsekker også) Så dette er iphone bilder. Og når jeg på toppen av det hele har en 3 år gammel laptopp som truer med å kollapse hver gang jeg skrur den på så var det ikke slik at alle bilder enkelt og greit kunne lastes inn på den. Den høres forresten ut som et fly som tar av og blir durende der oppe i luften når den er i bruk. Til stor moro og undring for resten av familien her. Utrolig irriterende at slike ting skal vare så kort tid. Ikke bare det at det koster penger. Det som irriterer mest er at en må bruke tid på å skaffe ny, innstalere og lære seg osv. Og jeg kjenner jeg blir sliten av tanken. Ja, det har sikkert mye med at jeg er en overarbeidet butikk dame i en uderbemannet butikk. Ikke for de at det ikke finnes noen som vil jobbe i butikken. Fikk vel inn ca 30 søknader nå i høst, og jeg hadde jo ikke søkt etter noen hele tiden en gang. De bare kommer. Nei det er nok heller budsjettet som er slik. Så da får en bare jobbe og håpe pc'en holder koken i morra også:O)
Syns forresten den blå mannen med det rosa sukkerspinnet var et syn. Han befinner seg i Budapest. Pest.Her er vi inne i bibloteket til klosteret. Å, et skikkelig Harry Potter biblotek sa våre barn. Og det var det. Vi var forresten en stor jeng på 27 stk. Vi ble invitert på besøk til en elev i kalssen til min datter. (8. klasse)  Han og hans foreldre har bodd noen år i Norge og flyttet i sommer tilbake til Ungarn. Også inviterte de klassen på bøsk. Noe så fantastisk tenkte vi, og ja, det vil vi. Så nesten hele klassen reiste, noen med mamma og pappa og søsken, noen med bare en av foreldrene og noen i følge med andres foreldre. Ikke i regi av skolen så det var ingen klassetur. Bare venner på vennebesøk. Og familien viste oss rund og stillte med buss og bussjåfør og opplegg og underholdning hver dag. Koslig hotell med inne og ute baseng. Jeg kan bare si at det var veldig kjekkt og jeg trengte nok den ferien.


Og siden klassen vår er en klasse på Steinerskolen i Asker så er det klart vi besøkte Steinerskolen i Ungaren også. Her ser dere et bilde fra barnehagen. Utrolig koslig dekket bord. Og for et fint skap som sto der da;)
Men hva skjer mens en er på ferie. Joda, da er det akkurat som leverandørene aner at jeg ikke drinver med butikken min som jeg pleier, og dermed sender varer alle sammen. Så nå er butikken full av pappesker og alt fra julekuler, juletjerner og kopper og kar, puter og gardiner som skal prises og danderes lekkert rundt i butikken. Så jeg har litt å gjøre kan en trygt si;) Og siden jeg ikke har en stab med mennesker som kan komme og jobbe overtid og lage julebutikk over natten så må det komme litt og litt. Så nå begynner det så smått å dukke opp litt julepynt i butikken. Om du ikke er i julemodus skal jeg love at du ikke kommer til å merke det, for nå er det bare slike ting som egetlig funker hele året om du vil de. Du får bare ta en titt her: www.wallas-verden.no Jeg lover at det er mye fint;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar