onsdag 4. april 2012

Mitt Afrika


Så var det endelig tid for mer Afrika. Jeg vil først fortelle, at jeg har fått inn i butikken, noe fantastiske boller og trau derifra. Den kulerunde bollen som jeg har tatt med meg hjem er bare helt vidunderlig der den står med en husfred i seg.

Og det som gjør disse bollene ekstra magiske er at de er vintage og brukte. Tanken på at noen der nede i Afrika har brukt disse i mange år og hatt nytte av de gjør de bare helt magiske. Hvertfall for meg. Ser du den metallplaten på den store bollen. Bollen har spurkket og noen har tatt seg tid til å reparere den. Satt på en sinkplate med nagler både på innsiden og utsiden, for å kunne bruke den enda mer. Akkruat det gjør jo hele bollen for min del. Den "vasen" som står der er egntlig brukt til melking av geiter. Den har en søt liten hempe og kan henge på veggen. Tenker den blir superflott med kvister i. Da er det bare å sette nedi et glass til vannet først. Må nok ha med meg hjem en slik også jeg. Til å drive fram noen kvister i nå.

Og her er den store bollen som jeg har dratt med meg hjem fra min Afrikatur. Den er ikke gammel og brukt, så jeg syns ikke den er like magisk som de i butikken min. Men den er stor og flott og jeg har altid likt de ujamnheten den har.Det gjør den så tydelig rett fra naturen og ikke minst laget for hånd, uten dreiemskin

Når vi var i Nairobi så besøkte vi denne "fabrikken". Her sitter de og skjærer ut alle Afrikas dyr, boller og skåler. Og det var digert der. Må ha jobbet mangen tusen afrikanere der. Og de var jo veldig heldige da, som hadde en jobb å gå til. Så derfor syns jeg det var viktig å støtte med noen kjøp. Så den sorte bollen min kommer derifra. Jeg angrer meg ihjel på at jeg ikke kjøpte flere. Jeg kjøpte jo en diger giraff da. Og min mann var ikke begaistret. Han kan ikke fordra ekstra styr. Og tanken på at den skulle med på flyet klarte han nesten ikke å holde ut. En 150cm høy giraff liksom. Men jeg tenkte at, hellemandus, de selger jo i bøtter og spann av disse dyrene her, og det er jo liksom ingen som kommer med egen bil. Så jeg tok en sjangse. Og når vi kom på flyplassen sammen med giraffen vår, så viste det seg at alle dyrene hadde egen kø!!! Der sto alle sammen lainet opp sammen med dyrene sine. Giraffer (mye større enn min), elefanter, nehorn osv. Foran meg i køen sto en stor rund og fin flodhest med flat og fin rygg. Og jeg angret at jeg ikke hadde kjøpte det heller. Den kunne jo brukes som krakk, nemlig. Så den mannen hadde bare gjort et så mye kulere kjøp enn meg.

 Her er noen bilder fra mitt skrappealbum laget fra Afikaturen. Vi har jo ganske mange bilder av alle dyrene vi så. Det var så mye dyr at vi nesten ble litt lei. De første sebraene og gnuene ble nøye fotofrafert, men etter noen dager og tusner på tusner med gnuer og sebra så.. ja så jaktet vi bare løver og elefanter. Og en dag så vi en støvsky i horisonten, Lurte lenge på hva det var som virvlet opp så mye støv, beveget seg så sakte (saktere enn en bil) og som kom nærmere og nærmere. Også oppdager vi at det er elefanter. Mange elefanter. Vi klarte og telle over 60 stk. og de skulle over veien akkurat der bilen vår sto. Vi måtte flytte oss og jeg sto bare og kløyp meg i armen. Det var bare helt villt. De var så nærme at vi hørte de pustet og der var små babyer og gigastore. Plutselig oppdaget jeg at damene har brystene foran frambena akkurat sånn som oss. Det var jeg ikke klar over. Og dermed ble elefantene bare enda mer lik oss. Vi hadde dyktig sjåfør og han passet altid på at bilen sto med fronten vekk ifra dyrene slik at han bare kunne tråkke på gassen om noen skulle komme for nærne og virke truende. Vi var et lite følge fordelt på to biler. Du ser den ene på det ene bildet der. Veldig greit at taket var hevet opp slik at vi var, når vi sto i bilen, ute i det fri med overkroppen og alikev under tak, slik at vi hadde skygge og ikke ble så varme i toppen. Ja jeg kunne fortalt og fotalt om dette men jeg får heller si at du bare må reise ned selv.
Egentlig så var det dette hele butikken min begynte med. Jeg begynte å selge ting jeg laget, designet og strikket på markeder, for å få penger til en tur til Afrika. Det hadde jeg hatt lyst til siden jeg var tenårin og slik klarte jeg å legge opp litt penger til turen. Så ballet det på seg med mer og mer butikk gitt. Som en ball som rullet og jeg har bare fulgt opp. Så, som du sikkert skjønner så er det noen år siden vi var i Afrika nå. At vi skal ned dit igjen er vi veldig sikre på. Problemet er at vi ikke har hjerte til å reise på noe så stort uten å ha med oss barna. Og minstejenta er litt for ung enda. Det er aldersgrenser på slike turer, forståelig nokk. Se bare løven her, som ligger rett foran bilen vår. Det er da det slettes ikke passer at en 6åring sier. Mamma, jeg må tisse.

5 kommentarer:

 1. Kan tenke meg at det var en stor opplevelse.Så slik startet butikkdrømmen din Ragnhild....tenk på det...utrolig:)
  Ha en riktig koselig påske...
  klemklem

  SvarSlett
 2. Jeg har bodd i Tanzania, og drømmer om å reise tilbake med mann og barn. Må bare spare litt først...

  SvarSlett
 3. Så spennende da, Ragnhild. Både med tur og produkter. Jeg kommer innom snart og ser:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 4. Nå har jeg ikke fått lest innlegget ditt.
  Har det litt travelt i dag, skal hete hund, i HEDMARK...
  Skal gå igjennom buksene jeg, så ser jeg hva jeg får til, OK ????
  Snakkes...

  klem fra Kaia

  SvarSlett
 5. Kjempeflott innlegg !!!!
  God Påske...
  Klem fra Kaia

  SvarSlett