søndag 4. mars 2012

Helt Korka:)

Vinen er nøte og festen er slutt for lenge siden. Her er ikke så mye fest, men en flaske av og til, mens en koser seg litt ekstra foran tv, ja det skjer jo. Og en dag så jeg litt nærmere på et par av korkene. Utrolig fine, med logoer, årstall og navn, tenkte jeg. De kan jeg da ikke kaste. Og med tanke på at flere og flere vinprodusenter går over til å bruke skrukork, og det ikke er lenge før korker er historie. Så må jeg hvertfall ta vare på de. Ikke sant!
Jeg skjønner at vinprodusentene heller vil bruke skrukork. Det er jo fryktelig kjedelig når en har lagret en vin i 10-20 og enda flere år og finner ut at den smaker kork. Har blitt ødelagt av korksmak, eller at det er kommet luft til. Det skjer nemlig ikke med skrukorkene.
Nå samler jeg korkene i tannlegeskapet mitt. Der passer de jo så fint sammen med de gamle bøkene. Helt samme fargeskala. Ja også den gamle petanque kulen. Alt sammen i samme farger. Ikke så rart når en vet at alt stammer fra planteriket og de dype skoger.

Også får jeg fundere videre på hva jeg kan lage av korkene. Det hadde jo vært morsomt å kunne brukt de til noe.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I dag har jeg svingt malerkosten. Nå må det bare tørke, før jeg kan vise det fram. Og nei, det er ikke en gammel møbel denne gangen.

7 kommentarer:

 1. Jammen som du sier.... om litt er disse flotte korkene borte fra markedet... antakelig blir / er de samlingsobjekter...
  Nydelig i tannlegeskapet ditt :)

  SvarSlett
 2. Helt enig! Jeg sparer på vinkorker jeg også, og har diverse planer bare jeg får mange nok. Ikke lett når det går mest i pappvin;) Skrukorkene er på de flasker som ikke er lagringsvin, men lagringsvinene(som holder lengre enn 2 år, og som blir bedre og bedre med årene)har ofte byttet ut kork-korken med plastkorker. Sett makan! Ha en fin ukestart!

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 3. Du har så vakker en blogg! :) En nytelse for øyet å smurfe rundt her inne.
  Ang vinkorker; vi fikk noen fra ei tante i Spania, de var "gjort om" til serviettringer. Med en strikk (eller et bånd) i fin farge og pyntet med litt bling, var de slett ikke så verst rundt tøyserviettene.

  Gleder meg til å se hva du gjør med dem! :) Ei korktavle kanskje?

  GOD søndag!

  SvarSlett
 4. Hei! Så fint det var! Jeg spar også på våre vinkorker her i huset. Jeg har de i en gammel kanne av hønsenetting jeg kjøpte i USA. Kjempefint! Og morsomme minner er det også når det blir litt artige champangekorker fra fester og annet etter hvert. :)

  SvarSlett
 5. Thank you to your visit and comment ;-)
  Hugs

  SvarSlett
 6. Jeg kjenner noen som har spart på samtlige sjampis korker fra flasker de har drukket.....og det er blitt litt av en samling....veldig stilig syns jeg og morsomt:-)

  Jeg kommer innom butikken snart. Ser du har fått mye nytt og fin:-)

  Klem Ingrid

  SvarSlett
 7. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

  Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se HOPPAS du kan komma och vara med KRAM

  SvarSlett