tirsdag 9. august 2011

1. klasse, Steinerkolen i Asker.

Vel hjemme fra ferien og sommeren er snart på hell. Da er det ikke lenge før skolestart. Og her i huset har vi ei lita som skal begynne i 1.klasse. Og hun gleder seg såklart helt villt. I dag kjøpte vi ny ransel. Rosa med sommerfugler fra Bergans. Hennes valg. Hun hadde også et annet viktig valg. Hun ville gå på Steinerskolen. Ikke så rart siden hennes to storesøstrer går, og har gått der, og Telma har jo derfor vært der mye. Hun har jo også gått i Steinerbarnehagen tilknyttet skolen. Men det er fører til mye kjøring og litt ekstra stryr for oss voksne da vi ikke akkurat bor vedsiden av Steinerskolen. Så vi var inne på tanken om at hun kanskje skulle gå på den offentlige skolen som ligger like ved.
Så jeg gikk på foreldremøte der før sommerferien og så på forholdene og hilste på personell. Alt veldig bra. Men så var det klasserommet da. Der hun skulle være hele dagen, også fritids. Der var jo bare tak, vegger, vinduer, kateter og pulter der. Ingenting annet enn noen barnetegninger på ene veggen vitnet om at der holdt til barn der. Hull i taket og gardiner ifra 90-tallet imponerte ikke meg. Jeg tenkte at, er det slik de viser at de setter pris på at barna er der hele dagen. Er det slike omgivelser som er bra nok. Jeg syns det var veldig stusselig.

Og etter å ha vært på besøk i klasserommet til 1.klasse nede på Steinerskolen så var det ikke noe mer å lure på. Vi får så uendelig mye igjen for det ekstra-arbeidet der er for oss voksne med hensyn til kjøring hit og dit. Et inspirerende klasserom, trygge omgivelser, en plass der barnet føler seg hjemme og ikke minst satt pris på.

Der er også en annen ting jeg setter stor pris på i Steinerskolen. De legger vekt på at barna skal være barn så lenge som mulig. Fortellerstunden skal nære fantasien og det indre bildet. Og fortellerstund har de hele skolegangen. F.eks. i historie forteller læreren faget også bearbeider eleven det igjennom tegning og egen tekst. Jeg er trygg på at Telma kommer til å være trygg på skolen. Der er små forhold og hun kommer til å bli kjent med alle hun ikke allerede kjenner. Det føles godt å vite at barnet har det bra.

Alle bildene er fra 1.klasserommet på Solhatten, Steinerskolen i Asker.
Jeg syns det er veldig synn at noen har klart å ødelegge ryet til Steinerskolene generelt. Utspekulert nok kommer de alltid med noen i avisene ved foreldrenes skolevalg, for det er da de vet at de kan skade mest. Skjønner ikke hvilken glede de har av det. allmenheten til å tro at vi er en slags sekt som tror på engler, utenomjordiske fenomener og jeg vet ikke hva. Ord, tanker og ideer tatt utav sammenhengen og satt på spissen vil altid virke helt villt for utenforstående. Slikt er enkelt. Alt er ikke perfekt i Steinerkolen heller. Det er det ikke i noen skoler. Men vi er kjempe fornøyde. Wilde har gått der i alle år og går nå på Bysteineren som er videregående Steinerskole i Oslo. Aurora begynner nå i 7. Det viktigste er ikke at vi foreldre er fornøyde. For å si det slik, så er det viktigste for oss at våre barn er fornøyde. At de er glade i skolen sin, ønkser å gå på skolen og at de ikke går ut 10. og er skoletrøtte. Og slik opplever vi det nå. Og det er jo helt fantastisk syns vi.

Nå gleder vi oss til skolestart og for å treffe alle lærere, barn og foreldre igjen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Litt anderledes innlegg i dag, men jeg bare måtte vise hvor koselig et klasserom kan være om noen bryr seg om omgivelsene, eller som vi sier, interiøret;)
Er det noe du lurer på så bare spørr.

6 kommentarer:

 1. Jeg husker min første skoledag på Steiner Skolen i Odense (Danmark) som var det i går. Ogj eg har lige haft 25 års jubilæum som "Steiner student".
  Mine børn elsker heldigvis også deres skole på 5. og 3. år.
  Det man får med sig der i barndommen, kan INGEN tage fra en.
  Til lykke med jeres valg..trodt kørsel for forældrene.

  Karen

  SvarSlett
 2. Høres og ser ut som en super skole:) Har nok tatt helt riktig valg der:)
  Ønsker deg og dine en fin dag:)
  Klem

  SvarSlett
 3. Godt valg af skole! - havde selv udset den til mine børn, men der var desværre ingen i nærheden!

  Held og lykke, klem
  Helle

  SvarSlett
 4. Så spännande med barn i första klass! Jag önskar ditt barn trevliga skoldagar!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlett
 5. Høres kjempeflott ut.. Skulle ønske vi også hadde valget, men dessverre....

  SvarSlett
 6. Godt valg ...
  *Mine to yngste gikk på steiner barnehagen.. de var fornøyd og det var vi foreldrene også... ungene ble sett...og de fikk lov å være den den var... med sine særegenskaper..

  vi tok et valg da de skulle begynne på skolen...og valgte offentlig skole...

  Noe vi har angret på i forhold til den yngste... tror at det hadde vært bedre for han på Steiner skolen..
  Men valget er tatt og vi kjemper mot den offentlige skolen og har gjort det i fire lange år..

  Lyspunktet er faktisk læreren hans i dag og rådgiveren på skolen.
  Hadde det ikke vært for de to så hadde vi tatt han ut..

  Masse lykke til med 1 klassingen ..det kommer nok til å gå bra...

  Klemmer o=)

  SvarSlett