tirsdag 3. mars 2009

Favoritt møblet

Jeg har blitt utfordret av "Malivas Verden". Utfordringen var å vise mitt favorittmøbel. Og da måtte det blir salongen vår.


Det var det eneste nye møblet vi kjøpte da vi flyttet inn i huset vårt for noen år siden. Alt det andre er arvet eller brukt og loppefunn. Men når det kommer til sofa, så ville vi ha noe som var godt å sitte i. Den skulle også passe til bordet som jeg har arvet. Den skulle være tidløs og være like fin om 10-20 eller 50 år. Med en stor porsjon unger og katter så var det ikke aktuelt å bruke en formue på en stoffsofa, så det måtte bli skinn, eller hud som det så flott heter.

Og etter å ha tittet gjennom utallige kataloger i min brors møbelbutikk (Fagmøbler Ølen) så falt valget på denne. Litt skummelt å handle sånne ting utfra en katalog. Men den var like fin i virkeligheten. Jeg blir litt i godt humør av sofaen. Den minner meg om bakerste sete i en gammel buss, også er det som den smiler til meg.
Nå ønsker jeg meg nytt maleri over sofaen. Smeèn er fin den men jeg ser for meg et stort, eller en samling mindre malerier av roser der. Har veldig lyst å gjøre noe med skapet som står inni kroken der også. Men jeg er ikke kommet så lagt enda. Rom var ikke byggd på en dag. Heller ikke hjemmet vårt.

11 kommentarer:

 1. Du så stilig!! nesten litt sånn 50 talls på en måte, tror jamen ta meg ikke jeg har sett maken noen gang jeg :-)) spesiell og sjarmerende.

  ...og over sofaen må du da satse på en "Elg i solnedgang" må vite!!!
  og så plasserer du noen prismelamper på hver side :-)))) litt for høyt opp på veggen du vet :-))))

  Nesten vært litt morsomt bare for `kødd`...

  SvarSlett
 2. Veldig tøff sofagruppe, og sikkert veldig god å sitte i. Skinn blir jo bare vakrere med tiden...:-)

  SvarSlett
 3. Se der ja,så gøy at du tok utfordringen..Skjønner godt at den salongen der er favoritten....fint å blande nytt og gammelt sammen,og jo eldre den blir,jo finere,ikke sant?Må jo si det vi som er skrotkjærringer begge to:O)Klem

  SvarSlett
 4. Vilken vacker soffgrupp, den passar så bra ihop med de ärvda vackra möblerna...en så härlig form på denna, vi har precis som du skinnmöbler, med flera hundar som genom åren har fått legat i sofforna så var det inget annat att tänka på och skinnet är ju väldigt lättskött, bara att torka av och inga fläckar....hoppas allt är bra, klem VIOLA

  SvarSlett
 5. Hei Ragnhild :)
  Først vil eg kommentere innlegget ditt nedanfor...så spennande historie.. Og den urna var berre fantastisk vakker..Så artig å sjå den igjen på det gamle bildet !!

  Så koselig dokke har det..fine møbler og pynt ellers. Likte skapa..bord...sofa..ja eg glad i mørke møbler...føler eg er ein av dei få her inne i bloggverda...men eg har alltid vore svak for det. Men samtidig virkelig NYTER eg å sjå alt det vakre som blir vist i heimane der alt omtrent er kvitt..det òg synest eg er såå nydelig...

  Ønsker deg ei koselig veke vidare..Til helga skal eg innom nettbutikken din og ta ut gåvekortet ...åhhh som eg gleder meg...det blir en drøm !!!!

  Ha det godt :)kos deg :)go-klem frå :Johanne

  SvarSlett
 6. åh den var tøff !!! Du har god smak. Så veldig behagelig ut.
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 7. Helt enig i at sofaen din er tøff! Både tøff, fin og ser veldig behagelig ut:o)

  SvarSlett
 8. Nydelig sofa...likte stilen og fargen...
  herlig stue du har...så en lampefot der bak som jeg likte godt=)

  Ha en fin ddag Klem Kerstin

  SvarSlett
 9. Hei Ragnhild.
  Skikkelig 50 talls sofa, ja ! Kjempefin.
  For omtrent 20 år siden kjøpte jeg en lignenende på en bruktbutikk. Tre seter med buede armlener og to like stoler til. Og ett bode med kuleben. Trakk den om i ett vinrødt stoff med små blomster og den ble kjempefin - og ingen hadde maken ! Men tida går, katter klorer og rødt blir mindre og mindre pent. Så endte sofaen i garasjen, sto der i noen år - mens jeg vurderte hva jeg skulle gjøre med den. Den trengte jo full oppussing, fra nye fjærer, stopping og nytt trekk og det ville jo bli dobbelt så dyrt som å kjøpe en ny - minst. Så enden på visa var at den endte sine dager på bålet - og jeg angret med det samme flammene tok tak i den 1 Søren og.... jeg kunne jo meldt meg på kurs og gjort det selv....
  Jaja, gjort er gjort og spist er spist....

  SvarSlett
 10. Bord med kuleben, skulle det være.... Og DET har jeg fortsatt !

  SvarSlett
 11. så tilig og nostaligisk...
  nydleige bilder under også...
  og stakkers deg,- herjer Kong Vinter så fælt med deg??
  skaff deh vår innendørs,- løkplanter...
  klemmer til deg,- og i dag er pakken sendt...

  SvarSlett